18 juni 2009

Onsdag igen!

Minst sagt blandade känslor att sätta sig i en segelbåt igen. På ett sätt väldigt skönt att det var expressen. 12 båtar på startlinjen, sol och fin sydostvind fick pluskontot att väga över rejält. Lite jobbigt dock innan start när vi mötte några babordsbåtar på kryss som gjorde väldigt sena duckningar annars kändes helgens upplevelse inte så mycket.

Vi lyckades prestera tre fina race och med serien 2-2-4 slutade vi tvåa. Sjukt bra (nästan för bra) med tanke på att det var tredje gången vi seglade båten. Jag såg inte så mkt av seglingen på kryssarna förutom tellisarna men enligt resten av besättningen gick vi bra. Båten är rätt svår men ibland när man får till det slappnar båten av löper fint med lätt tryck på rodret. Mycket tror jag sitter i focktrimmet och vi måste lägga mer fokus på att få ett mer repeterbart trim. Personligen tror jag mycket på suggorna istället för att hissa focken upp och ner. Men då måste focken hamna på samma höjd varje gång. Planen nu är nog att ta bort cunningham på focken och fixa nåt fintrim till fallet istället. På så sätt kommer höjden att bli konsekvent eftersom man alltid har koll på förliksspänningen. Fortsättning följer nästa onsdag :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Tjenixen, inte lätt att segla igår i den byiga vinden men att segla expressen plant är nummer ett, då går det fortast.. Det tar ett tag att förstå båt typen. Vagna ner storvagnen en aning och styr med lite inslag i focken, det känns skitkonstigt men kollar du på loggen så går det fort...

Fast ni kanske ska strunta i vad jag skriver för ni var ju före oss i mål haha..

Blir vi fyra i vår besättning nästa onsdag så lyfter vi o tvättar, då ska ni och 451 få er en match..

/Micke 2009