12 juni 2009

Onsdagssegling

Förra onsdagen blåste det friskt så vi valde att känna lite på båten i lugn och ro. Alla meck fick verkligen bekänna färg med hyggligt resultat. Sämst funkade dock focksuggorna som knappt gick att rubba. Efter lite felsökning i hamn kom vi fram till att valet av lina var olyckligt tjockt.

I förrgår körde vi vår andra onsdagsegling vilken var första deltävlingen i One Design Center Summer cup. 13 båtar på startlinjen och hur kul som helst. Resultatmässgt gick det väl hyfsat bra tycker jag och det kändes absolut som det gick bättre och bättre. Jag har dock grymt svårt att "känna" båten. Den är så kort och hög så fartkänslan är väldigt annorlunda mot allt jag seglat tidigare. Känns verkligen hur mycket det gör när det inte sitter i ryggmärgen och man behöver sitta och tänka efter hela tiden. Framförallt timingen i styrningen, hur mycket man ska parera, hur länge man kan peka högt och plåga båten eller hur länge man måste gasa för att komma upp i fart.

Mikael Bogefors (SWE 2009) tipsade vänligt om att vi kanske skulle ta och tvätta botten. Generellt kändes båten lite trög i vissa kritiska lägen så vi får se hur mycket det ger... :)

1 kommentar:

Micke sa...

Tjenare.

Ja att tvätta bort "skäggväxten" gör skillnad skulle jag tro.. Vilken båt som helst känns väl trög i 0-2m/s.. Lite mer vins så känns det säkert bättre, expressen går bäst i 3-7m/s o plattvatten.

Ses på onsdag

Micke 2009