9 juni 2007

Högtryck!

Nu i helgen går Forsbergs minne av stapeln i Uppsala. Måste tyvärr efter första dagens seglingar rapportera att högtrycksväder inte är nån höjdare på Ekoln. Egentligen inte för att det var lite vindfattigt och extremt vridigt utan för alla som åker runt i sin motorbåt och drar upp svall. Låter kanske lite töntigt men tänk er då typ 30 graders gassande sol, så att solbrillorna immar på insidan och läns med spinnakern hoppande som en studsboll i alla vågor. Några glada spejare körde tom vattenskidor kors och tvärs genom fältet. Ganska jobbigt......


Själva seglingen då? Nja.... Serien; I mitten- näst sist (tjuvstart) - 3:a. I segling två vred vinden 40 grader efter start så det blev rundbana (Mantorp!) och då är rätt svårt att segla upp sig efter en omstart. Hade nog kunnat gå om inte humöret varit nere i botten. Ibland ifrågasätter jag starkt varför jag pysslar med den här sporten. Men mer än gång har nån högre makt istället gett lite utdelning i seglingen efter istället :D. Så att budskapet "ge aldrig, aldrig upp" blir ordentligt inpräntat, åtminstone den dagen.


Vi hade det lite knackigt med höjden i början. Men dagens teori är att lite mindre sagg löser problemet. För de flesta andra som inte har dubbla förstag så löser det automatiskt, förstaget blir ganska sträckt i ultra lätt vind av mastens tyngd.

Helgens hitvarning är dock de GUL-Lycratröjor (Rashguard) vi köpte på Jollespecialisten. Otroligt bra och inte så dyra. Tröjorna är otroligt nog svalare än att köra utan och man slipper bli stekt. Rekommenderas!!!

Inga kommentarer: