27 juni 2007

Nytt millenium - ny rigg!

Long time, no blog... Sommarjobb hos Quantum sails/Pär Lindforss med mera har upptagit tiden, men... Vi seglade vikingaregattan med Malin för några veckor sedan. Det gick väl så där. Vi hade väldigt trevligt ombord och alla manövrar fungerade mycket bra, men kryssfarten var inte bra. Ingabritt (SK 30-150), som tyvärr var vår ende konkurrent, fullständigt krossade oss. De gick nog en till två tiondelar snabbare vilket innbar att de plockade nog 200-300 m varje kryss på ren fart. Vår räddning blev att de bara var tre icke samtrimmade ombord och hade det rätt tufft i alla manövrar.

Hur som helst den ruttna kryssfarten har satt fart på ideerna i huvudet. Vi gick riktigt dåligt med genua 2 uppe, båten var ganska lovgirig och fick inte båten att "spåra". Det gick bättre med genua 1 då båten balanserade bättre, men den är lite åt det veka hållet. Så ganska tidigt i vindregistret måste man växla ner och då funkar det i dagsläget inte så bra. Något måste göras...

Varför inte? Foto Allan Förberg

Jag har nog tidigare nämnt de i AC omtalade "batman-vingarna" eller flippers. Jag är nu grymt sugen på att testa dessa samt den berömda "millenium-riggen".

3 kommentarer:

Patrik Stenberg sa...

Kör så det ryker Jocke och anmäl er till RM!

/Patrik

Anonym sa...

Vad gör dessa batman-vingarna?

Joakim sa...

Batman vingarna öppnar spalten mellan storsegel och genua. Min önskan är att få ett rakare akterlik på genuan och få bort inslaget i storen.